Generalitati

O modalitate practica, dar moderna, in mediul urban, o reprezinta personalizarea unei cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Avantajul acestor fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.

Exista diverse variante de realizarea a unei fatade ventilate, dar in mod uzual se practica placarile de fatade cu casete din aluminiu compozit de tip bond. Avantajele acestui tip de material sunt: aspectul modern, usurinta in prelucrare, materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine diverse forme si dimensiuni, rigiditate mare in conditiile unei greutati reduse, rezistenta sporita la factorii de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe), rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale.
Bondul se gaseste intr-o larga paleta de culori, se intretine usor si nu se impregneaza in timp cu impuritati, culoarea ramanand practic neschimbata in timp.

Acest material (BOND) consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3,4 sau 6 milimetri, in functie de necesitatile specifice.

Pagini web Bacau