Alte produse GEALAN

Accesorii

Plasa contra insectelor Cu sistemul GEALAN de protectie contra insectelor vizitatorii nepoftiti raman afara, iar dumneavoastra puteti avea o noapte linistita. Avantajele sistemului de protectie contra insectelor pentru ferestre si usi:

 • stabilitate datorita ramei din aluminiu
 • rezistenta la actiunea UV si a factorilor climaterici
 • transparenta ridicata
 • montare si demontare simpla
 • nu implica modificari ale ramei ferestrei
 • se poate realiza in rama fixa, mobila si tip rulou

Baghete/Sprosuri

Pentru satisfacerea exigentelor estetice exista posibilitatea aplicarii de baghete si sprosuri decorative.
Sprosurile PVC aplicate pe geamul termoizolator pot avea grosimi de 23 mm sau 33 mm, si sunt disponibile in toate variantele coloristice GEALAN.

Obloane GEALAN

Design Sistemul de obloane GEALAN confera fatadelor un aspect atractiv. Datorita diversitatii formelor si culorilor, obloanele se integreaza optic oricarei arhitecturi, conferind accente deosebite ca elemente distinctive, In plus, protejeaza contra vantului si vremii, soarelui puternic si privirilor nedorite. Puteti alege obloane GEALAN cu lamele fixe sau mobile. Daca doriti sa reglati individual patrunderea luminii in cladire, utilizati obloane cu lamele mobile. Daca, din contra, doriti sa excludeti de la inceput patrunderea luminii, optati pentru varianta inchisa cu profile pline.
Tehnica Sistemul GEALAN din profile PVC pentru obloane ofera toate avantajele acestei materii prime rezistente la deteriorare si intemperii. Printre acestea se numara si rezistenta ridicata la lumina si raze UV. In plus, sistemul are o suprafata exterioara neteda si usor de intretinut, ceea ce faciliteaza considerabil curatarea. Exigentele cu privire la stabilitate sunt foarte ridicate in special la rulourile colorate destinate zonelor cu soare puternic. Din acest considerent s-au folosit profile cu sectiune mare si implicit armaturi de dimensiuni mari.

GECCO

Mica clapeta cu IQ – Dispozitivele de ventilatie GECCO

Ferestrele joaca un rol important la scaderea consumului de energie electrica in cladiri si permit respectarea reglementarilor pentru prevenirea incalzirii globale. Acest lucru se obtine prin intermediul unei izolatii termice foarte bune si cu ajutorul unei bune etansari. Ferestrele nu trebuie sa fie doar etanse, ci in acelasi timp sa permita mentinerea unui echilibru al umiditatii si temperaturii in incapere: microclimatul placut al incaperii joaca un rol decisiv. In spatiile umede cum sunt bucataria sau baia, schimbul controlat de aer este indispensabil. O umiditate prea ridicata a aerului dauneaza microclimatului incaperii si favorizeaza formarea mucegaiului. Acest aspect trebuie luat in consideratie inca de la montarea noilor ferestre.

De aceea, GEALAN a creat dispozitivul de aerisire GECCO (GEALAN CLIMA CONTROL). Clapeta cu IQ previne cu succes curentii de aer dezagreabili si formarea mucegaiului la pervazul ferestrelor. Ferestrele normale sunt astfel transformate in ferestre de aerisire – pentru un microclimat placut. In pozitia normala clapeta sta deschisa – aerul poate circula neperturbat. La vant puternic clapeta inchide automat canalul de ventilatie si impiedica apartia curentilor de aer deranjanti. GECCO face acest lucru in intregime independent. Sistemul de ventilatie GECCO indeplineste si din punct de vedere tehnic toate criteriile necesare. Testele au demonstrat ca pentru acest tip de ventilatie nu se produc pierderi vizibile de caldura.

GECCO 3 – Dispozitivul automat de aerisire pentru S 3000 si S 8000 IQ

Pentru sistemele cu garnitura de etansare S 3000 si S 8000 IQ, a fost creata o clapeta de aerisire complet diferita. Solutia adaptata GECCO 3 poate sa fie montata la ferestrele construite din aceste profile si, in plus, se potriveste si pe foarte multe alte sisteme de etansare uzuale. GECCO 3 poate fi integrat nu doar in ferestre noi, ci poate fi aplicat si la ferestrele deja montate.

 

GECCO 4 reprezinta cea mai recenta varianta a sistemului. Poate fi utilizat la toate sistemele GEALAN si ofera avantaje suplimentare precum filtru de polen si de praf si protectie impotriva insectelor. Aerul proaspat patrunde direct prin GECCO 4 si ajunge astfel in mod direct in incapere. Aditional exista pentru GECCO 4 si un accesoriu de izolare fonica si unul de protectie contra ploii.
Avantajele sistemului de ventilatie GECCO

 • schimb optim intre aerul din incapere si cel de afara
 • reglare automata a ventilatiei
 • previne aparitia ciupercilor si mucegaiului, eliminand formarea curentului
 • clapeta de aerisire se ajusteaza in mod automat
 • nu este nevoie de o interventie umana pentru utilizare
 • izolare termica si fonica foarte buna
 • pret avantajos
 • respecta normele si prevederile legale
 • nu este necesara montarea altor piese
 • se poate optional pentru fiecare sistem de profile GEALAN
 gealan

Sistemul de rulouri GEALAN

       Sistemul de rulouri GEALAN diminueaza intr-o masura considerabila pierderile de caldura si poluarea fonica. In plus, acestea protejeaza eficient impotriva radiatiilor solare, a efractiilor si a privirilor indiscrete. Aceste sisteme ofera utilizatorului functionalitate sub multiple aspecte. Sistemul de rulouri GEALAN poate fi utilizat in orice situatie indiferent daca este vorba de renovari sau de constructii noi. Etansarile prin perie si garnituri din sinele de ghidaj impiedica aparitia zgomotelor la inchiderea si deschiderea ruloului. Jaluzelele rigidizate din PVC asigura o exploatare optima. Sistemul stabil de rulouri GEALAN se monteaza simplu si poate fi utilizat impreuna cu oricare din sistemele de tamplarie GEALAN. Prin sina de fixare universala elementul este adaptabil pentru aproape oricare alt sistem de ferestre – indiferent daca este vorba de PVC, aluminiu sau lemn.Marimi de compartiment:

 • Pentru cladirile noi, 245 mm pentru inaltimea incaperii iar elementele ferestrelor pana la cca. 250 cm
 • Pentru cladirile renovate 155 mm si 195 mm pentru elemente de pana la cca. 140 cm respectiv cca. 230 cm
 • Livrabile si cu invelis si sine de ghidaj aluminiu

Avantajele rulourilor GEALAN

 • plasa de insecte (integrata sau drept element separat)
 • compartimentul se poate curata usor atat in interior cat si pe exterior
 • izolatie termica foarte buna
 • stabilitate mare datorita captuselii foarte groase; ofera posibilitatea de a monta elemente de rigidizare din otel in partea inferioara
 • rezistenat sporita la vant puternic
 • canale lungi pentru suruburi de prindere a motorului si a pinionului de angrenaj (se poate obtine cu ax de 40 sau 60) imbinare facila a pervazului si a cutiilor pentru rulouri (profile de adaptare diverse pentru fiecare sistem)
 • pozitia caii de admisie poate fi schimbata
 • montare usoara
 • montarea cutiei pentru rulouri poate fi efectuata la ferestre deja din faza de finisare
 • diferite marimi de compartimente ideale pentru cladiri noi sau renovari (in functie de marimea ferestrei 155 mm, 195 mm si 245 mm)
 • usor de folosit multumita sistemelor de actionare multiple care pot fi modificate oricand (motorizata, cu telecomanda; antrenare cu manivela sau clasic cu curea)
 • apara de vanturi puternice multumita garniturilor speciale de etansare ale riglei de ghidare
 • mare varietate de culori (pot fi alese nenumarate tonuri uni sau decoruri lemn)

Accesorii SELVE pentru rulouri si marchize

       O baza solida a succesului SELVE este reprezentata de dispozitivele de actionare mecanica pentru rulouri si marchize: profesionistii regasesc in sortimentul SELVE solutii verificate de nenumarate ori pentru toate cazurile de utilizare. Miscarea rulourilor si a marchizelor poate fi comandata electronic sau prin transmitator.Orice sistem de actionare electrica are nevoie de o comanda, iar in programul Selve veti gasi solutii care ofera fiecarui utilizator treapta de confort dorita:
– se porneste de la numeroasele comutatoare clasice Selve pentru rulouri, care realizeaza imediat functia dorita;
– mai mult confort prin intrerupatoare temporizate cu ceas sau telecomanda;
– cea mai ridicata treapta de confort se obtine cu tehnica de comandare de top: intronic.Intronic este recomandarea premium pentru toti cei care doresc sa puna in miscare rulourile si marchizele cu maximum de confort. Datorita acestui sistem va puteti bucura de energia rasaritului de soare, fara a trebui sa va ridicati pentru a ridica rulourile prin actionare manuala.
Frecventa de 868,3 MHz aleasa special pentru astfel de utilizari garanteaza intotdeauna o legatura radio sigura, iar transmitatoarele de perete sau manuale comunica comenzile de miscare sistemelor de actionare. Raza de actiune a acestui transmitator poate atinge peste 25 m cladire.
Prin utilizarea tehnologiei cu telecomanda nu sunt necesare cabluri, astfel ca sistemul este potrivit pentru instalare ulterioara.
       Cu sistemele SELVE pentru comandare prin transmitator sau circuit beneficiati de functii personalizate, foarte performante, ce actioneaza si in exteriorul incaperii sau chiar al etajului, grupat sau separat, potrivite atat pentru cladiri vechi, cat si pentru constructii noi.

Glafuri

 gealan Glafurile interioare au rol atat estetic definitivand practic fereastra dar si rol functional de protectie a peretelui. Glafurile interioare pot fi in diferite nuante cu imitatii ale marmurei sau a unor nuante de lemn. Datorita suprafetei laminate exterioare sunt rezistente la umezeala, temperaturi inalte, zgarieturi si sunt usor de intretinut.
 gealan Glafurile exterioare sunt din aluminiu si au rol atat de protectie zidului impotriva intemperiilor dar pot contribui si la imbunatatirea aspectului fatadei.

Usi intrare

Usi de intrare din profile GEALAN din PVC

gealanO usa frumoasa este cartea de vizita a casei si exprima stilul locatarilor, imprimand fatadei o nota personala. Usile din sistemul de profile S 8000 IQ sunt elemente de design arhitectural si influenteaza decisiv aspectul fatadei prin marime, forma si repartizare exterioara. Rotunjirile fine si geometria oblica a profilului accentueaza linia clasica si confera un aspect modern si atractiv, individualitate si valoare.

Usa S 8000 IQ cu stabilitate exceptionala

In cazul usilor de intrare din PVC stabilitatea, rezistenta la torsiune si durabilitatea colturilor joaca un rol important. De aceea GEALAN a conceput traversele usii in sistemul S 8000 IQ astfel incat sa permita montarea celei mai mari armaturi posibile. In plus, dispunerea speciala a traverselor la o adancime de constructie de 74 mm permite utilizarea unui otel cu rezistenta la indoire mai mare cu pana la 30%. Armaturile sunt deja frezate in prealabil pentru a permite montarea rapida a elementelor de inchidere. Suporturile de praguri deja folosite si in celelalte sisteme GEALAN permit inchiderea etansa a usii pe prag. Pentru a imbunatati rezistenta la torsiune si pentru intarirea colturilor usii, exista si elemente de imbinare pe colt adecvate. Multitudinea acesoriilor permite constructia celor mai variate modele de usi. In profilul usilor pot fi montate atat armaturi si module de inchidere disponibile pe piata, cat si umpluturi de pana la 40 mm. Profilele de usi sunt disponibile in zece nuante acrylcolor standard sau in sase tipuri de imitatie de lemn.

Avantajele usilor GEALAN

 • varietate mare de decoruri
 • fiabilitate garantata
 • cea mai buna stabilitate multumita armaturii groase si adancimii de constructie de 74 mm
 • siguranta impotriva intrarii prin efractie
 • izolatie termica buna prin ranforsarea cu fibra de sticla a pragurilor
 • etansari speciale impotriva curentului
 • rezistenta la ploaie clasa 7a conform DIN EN 12208
 • geometria si suprafata exterioara usor de curatat fac posibila intretinerea fara probleme.

Praguri

Pragul de aluminiu

In mod normal pragul unei usi din PVC este de fapt partea de jos a tocului usii care datorita inaltimii sale creaza un obstacol la trecerea dintr-un spatiu in altul. Calcarea repetata a acestui prag din PVC duce la o uzura a acestuia inclusiv a garniturilor de etansare. Pentru a indeparta aceste inconveniente, a fost introdus noul prag de aluminiu care este plat, se monteaza usor in tocul usii si este prevazut cu garnitura de etansare pozitionata astfel incat se evita uzarea prin calcare.

Pragurile de usa din PVC solid, rezistent la impact

       Pragurile din PVC – cu inaltimea de constructie de 20 mm indicate pentru zonele de trecere pentru persoane cu handicap – completeaza gama de praguri de aluminiu (chiar si separate termic) si de praguri izolatoare din PVC cu ramforsare cu fibra de sticla (GFK).
Avantajul principal al pragurilor din PVC, care au o valoare foarte buna a coeficientului de transfer termic, consta in usurinta de prelucrare. Pragurile de usi din PVC solid si rezistent la impact, pot fi prelucrate cu aproape orice utilaj disponibil pe piata pentru constructia ferestrelor. Constructia speciala a pragurilor permite utilizarea acestora atat in in cadrul constructiilor noi cat si in cadrul celor vechi. Peste picioarele de suport de sub praguri este posibila montarea tuturor tipurilor de profile standard din sistemul de 74 mm de la GEALAN. Daca pragul este insurubat sau prins cu dibluri, elementele de prindere pot fi acoperite cu un profil de marimea pragului.
Ca si la celelalte praguri marca GEALAN, este posibila montarea fara probleme a modulelor de inchidere – care sunt de obicei obligatorii la usile de balcon – cu ajutorul canelurilor de montare.
Pentru imbinarea pragurilor de glafurile din sistemul S 8000 IQ exista elemente speciale de sustinere. Pragul poate fi ajustat si insurubat direct la marginea pervazului cu ajutorul unei freze.

Pragul magnetic

GEALAN este primul producator de profile pentru usi si ferestre care a oferit clientilor sai pragul magnetic pentru usi eliminand astfel obstacolul creat de un prag la trecerea dintre interior si exterior. Este recomandat in cazul spatiilor publice cu trafic mediu si intens si mai ales acolo unde accesul se face cu ajutorul unor carucioare de transport. Cele doua benzi magnetice sunt pozitionate in fantele special prevazute in pragul care se monteaza in pardoseala. Acestea se ridica atunci cand usa se inchide fiind atrase de cele doua benzi metalice montate pe cercevea. Benzile magnetice sunt independente iar pozitionarea lor asigura ruperea punctii termice. Pragul magnetic a raspuns foarte bine testelor de verificare a etanseitatii la vant si la apa de ploaie. Apa infiltrata accidental este drenata prin orificiile special prevazute pentru astfel de situatii.

GEALAN prin produsele sale este un partener de incredere.

Pagini web Bacau